MMH ECO VILLAGE

 
 

MMH ECO

for de øko-bevidste livsnyderne


ECO er for dem der gerne vil leve rigtig godt og grønt. Der er mange mennesker i dag der ønsker adgang til haver og mulighed for at dyrke til eget brug ECO er for netop den gruppe af mennsker der ønsker sig dette.

Der kan være et hav af faciliteter, som du kan lære mere om længere nede på denne side. Bl.a. kunne der være svømmesø, stort drivhus i forbindelse med fælleshuset. Og der kunne være tørreskabe til at tørre kantareller og grønt og frugt fra egen have.

MMH ECO husene er baseret på basis huset, men med et bedre køkken, bad og så har vi lavet et soveværelse og en større hems, hvor børnene kan hygge sig.

Huset er tænkt som en form for sommerhus, men vil bestemt også kunne indrettes som helårshus.


MMH ECO - Økolandsbyen:

11 huse på 30m2

1 fælleshus på 90m2


MMH ECO VILLAGE

fakta & yderligere info


ECO er en landsby for dem der der vil leve livet så dejligt, afslappet, naturligt, sundt, bæredygtigt men sandelig også med en god portion livsnydelse. Vi har udviklet ECO til dem der også vil gøre en forskel på alle måder og vi er sikre på at du vil nyde alle de muligheder som dette landsby koncept tilbyder. 


ECO fås i den opsætning det nu ønskes, men vores forslag til dette koncept er elleve huse, hvor 10 huse er det vi kalder MMH basic2. Et er såkaldt HYG basic4 double.


MMH ECO VILLAGE huse

3 forskellige hus typer:

  1. -    basic1 med sovehems

  2. -    basic 2 med soverum

  3. -    basic4 med 2 rum og delt badeværelse


MMH ECO VILLAGE

- eksempel på plan løsning på XXX m2 grund 20x45 m på landet.

    11 dobbelthuse på 36m2 (basic4) i to etager

    1 fælleshus på 90m2 - HYGCOMMON

(ikke færdigt)

MMH PRODUKTER i

MMH ECO Village:Terrasserne

Der er terrasser til alle MMH ECO Village huse - de bestilles extra, men de giver fantastiske muligheder for udendørs liv måske næsten hele året - og størrelsen er op til dig - næsten.Haverne

Der er i enMMH ECO Village altid plads til haver - om ikke andet så på taget af huset - her kan forholdsvis let etableres en kombineret have og terrase.Drivhuse 

Der er drivhuse til samtlige MMH huse. Vi er af den overbevisning at alle kan brugeet drivhus - specielt i en MMH ECO Village


Orangeri / Udestuer

Det er måske overdrevet at kalde vores udestue et Orangeri, men på sin vis så er det op til den enkelte hvad vedkommende vil bruge dette extra helårsrum til.Svømmesøen

Det er manges drøm at have deres egen swimmingpool. Vi tilbyder i forbindelse med etablering af en MMH ECO VILLAGE at etablere en Svømmesø. Svømmesøer er en form for kunstig sø, hvor vandet renses udelukkende ved hjælp af planter og micro organismér. Vandet i søen i så vid udtrækning det er muligt enten renset vand fra landsbyen eller regnvand. Tanken er også at Svømmesøen kan kombineres med en fiskesø, så man kan producere sine egne fisk og eventuelt alger, der kan bruges til at spise.
Regnvands opsamling

Der opsamles regnvand centralt iMMH landsbyer - dette er en del af grundpakken  en MMH Village.Fiskesø

Der er mange mennesker der synes det er vidunderligt At fiske. Fiskesøen giver mulighed for dette, men man kan også blot høste fisk med net. Fiskene fanges og spises enten med det samme eller de kan røges i røgeriet eller tørres i tørreriet eller de kan fryses, behandlingen af fisk og hvilke arter af fisk der skal være i fiskesøen er begrænset grundet fisks natur, men i det udvælg der findes er det naturligvis op til beboerne at beslutte hvilken slags fisk.

Der kan også sættes krebs og andre skaldyr ud i fiskesøen. Fiskesøens naturlige habitat skal dog respekteres for at den enkelte fiskesøs biotop.


 


Røgeri 

Der findes fælles røgeri i forbindelse med HYG CommonHønse og ande / dyre hold

Der kan med fordel holdes høns og andre dyr i en HYG ECO Village.

”MMH ÆG”
FUNKTION: PRODUKTION AF ÆG

- et hønsehus, hvor hønsene kan levere æg til landsbyen – fodret med grønt affald fra husholdningerne.

Vi arbejder blandt andet sammen med Michael Mønster fra Hønsegården.dk om det at have høns I MMH VILLAGES.

http://www.hønsegården.dk/udlejning-af-diverse-honseudstyr.htmTørreri 

Dette er en funktion som de færreste kender til i Danmark, men det er en mulighed for at konservere overskud grønt og frugt på en enkel og sund måde.


Frysehuset

I gamle dage for ikke så mange år siden havde man ikke fryser i de enkelte boliger derimod fandtes der rigtigt mange fælles frysehuse. Det synes vi godt kunne genindføres både fordi du så ikke har en stor fryser til at fylde op i dit hus, men også fordi der kan spares energi ved kun at have en større fryseenhed. 


Svaleskabet / spisekammer

Et svaleskab er en form for gammeldags spisekammer. Her ventileres der med kold luft som køles af ved at der ligger et rør firs centimeter nede i jorden udenfor huset. Luften trækkes gennem røret ved hjælp af en lille ventilAtor  der sidder i svaleskabet. På den made kan køleskabet helt spare væk, specielt hvis der er fælles fryser. Fordelen ved svaleskabet er at det ikke kun køler, men også at luften skiftes hele tiden i skabet, det er godt for grøntsager blandt andet som holder sig bedre på den måde.KøkkenetMMH COMMON

Fællesspisning når man vil - maden lavet i stort spændende køkken med mange faciliteter.


Køkken i MMH huse

Mulighed for mobil køkken i hver bolig


Gæsteværelse i fælleshus

Et helt hus til gæster eller når man har brug for fred eller skal være lidt alene eller når farmor kommer på besøg. 

Man kan også have et gæsterum som en del af fælleshuset. 


MMH SHARE 

Der deles på livet løs i en MMH ECO Village - MMH SHARE

MMH hjælper med at organisere visse systemer for vore beboere hvis dette ønskes. Blandt andet kan vi sørge for at der etableres diverse delesystemer f.eks. for:


Elbils deling, hvor strøm til bilerne kommer fra eget energi anlæg .. Dvs sol og vind


Cykel deling, hvor der også er el cykler der kan deles


Værktøj og værksted


Vaskeri


Fælles fryser


Båd og fiskegrejer


Hønsegård


Hunde og katte


Computer


Baggage .. Hvorfor have bunker af kufferter stående når man kun bruger dem engang imellem


Tøj.. Der findes en fælles garderobe hvor der bla er festlige kjoler og herlige jakkesæt som beboerne kan bruge hvis de skal til fest og ballade ... eller til alle mulige andre formål


Børnehuset 

Stedet hvor børnene evt. Bor. Vi har udviklet et hus hvor der kan bo to personer som deler et fælles bad. Dette hus forestiller vi også som en del af MMHECO som et børne eller hus hvor teenagerne kan bo. Senere vil det kunne bruges til gæstehus, når børnene kommer tilbage med deres børn. Micro husene kan let apteres om og bruges til andre formål, i dette hus kan f.eks. Let installeres køkken hvis dette ønskes.


 
MMH ECO -Grønsagslund

scenarie


Ulla og Bine mødtes for en del år siden med en række andre personer som alle havde en fælles passion ... Bæredygtig udvikling.. De ville alle gerne bo på nye og anderledes måder, men havde egentlig ikke råd når det kom til stykket. Det med at bo med andre var en drøm som de alle også havde haft og som heller ikke var let at løse. Købe nyt stort hus og dele er ikke altid let, så da Ulla og Bine så MMH tænkte de straks at det kunne være en mulighed for dem.Landsbyen som Ulla og Bine er med i kalder de Grønsagslund ... Dels ligger landsbyen på en gammel gartneri grund, hvor der blev dyrket grøntsager .. Dels er de fleste af beboerne vilde med at dyrke grøntsager og landsbyen er allerede kendt for for sine grøntsagsfester.
Og faktisk har Ulla og Bine sammen med en række andre beboere valgt at føre en lille del af gartneriet videre, nu i en økologisk version. Det var et ønske fra starten og drivhuset er en del af projektet som MMH har leveret.I Grønsagslund er der bæredygtighedsmæssigt tænkt på alt hvad man kan forestille sig.

Hyg husene er jo i sig selv fuldstændigt energi neutrale og bruger kun vedvarende energi. Men i Grønsagslund er der også tænkt på meget på vandet. De mange grøntsager og alle de andre afgrøder der dyrkes kræver en del vand. Derfor valgte beboerne i Grøntsagslund i samarbejde med Hyg og nogle af vores partnere at udvikle et stort vand projekt omkring Grøntsagslund.  Grøntsagslund er blevet anlagt omkring en kunstig sø .. En Svømmesø, som også fungerer som vandtank for gartneriet. Samtlige huse opsamler regnvand og genbruger deres vand ligeledes. Det vand der ledes ud er renset og går først igennnem gartneriet, hvor det renses yderligere af jord og planter og til sidst ender det så i Svømmesøen. Herfra ryger det så tilbage til enten husene eller gartneriet. Der tilføres stort set ikke vand fra vandværket da netop genbruget af vand og opsamling af regnvand gør at det stort set kun er nødvendigt på de aller tørreste dage ... Og faktisk har de kun oplevet det et par gange....


MMH fælleshuset har også vand på menuen. Der er faktisk et lille spa, hvor beboerne mødes til fællesbad, dampbad etc. Det er blevet en tradition at man hver onsdag aften har fælles badedag. Der startes med badning og sluttes med middag. Der er dog mange der bader i fællesbadet flere gange om ugen.Husene i MMH eco Grøntsagslund varierer noget og dette mest fordi der er flere der har ønsket at bo flere sammen. Derfor er der også lavet små gårde kan man kalde det. De består af tre huse som er sat sammen som i et u med en sydvendt lille gård som er fælles for de tre personer der har valgt at bo endnu tættere. Der er også en del familier med børn der har valgt lignenende modeller. Gårdrummet giver en vis form for privathed som man godt kan have brug for i små landsbyer.